Алексиначки Напредак бољи од имењака

21/03/2022

У дуелу два Напретка у Крушевцу победио је онај гостујући. Чарапани су у претпоследњем мечу на домаћем терену ове сезоне, у оквиру 5. кола плеј-аута 2.МЛС претрпели пораз од имењака из Алексинца 63:69 (11:19, 11:11, 15:11, 26:28).

Гости су од почетка успоставили ритам који је њима одговарао. Распуцани Ђокић је прву четвртину завршио са 12 поена од чега је убацио 3 тројке. Домаћи су покушавали упорно да спуштају лопту под кош али су се мучили са реализацијом, али и у скоку. Са свега 11 постигнутих поена, већ на крају прве деонице имали су 8 поена заостатка.

Крушевачка публика је до полувремена била сведок фестивала промашаја пошто је њихов тим до одласка на одмор испалио 16 шутева ван линије 6,75 од којих је само један прошао кроз обруч. Срећом по њих ни противник није био ништа ефикаснији, па су обе екипе постигле по 11 поена у 2. четвртини. На одмор се отишло са само 52 постигнута поена на утакмици.

Чарапани су друго полувреме започели отреситије, везали неколико добрих одбрана, били сконцентрисанији у нападу, и ношени атмосфером успели да се приближе у једном тренутку на минималну разлику од пола коша. И трећи период игре је обележила неефикасност оба тима када је постигнуто само 26 поена.

Испоставило се врло брзо у последњој деоници да домаћин нема снаге за преокрет јер је већ после 2 минута игре ушао у бонус, док занимљиво тим из Алексинца није направио ниједан. Поражавајућ је податак да је екипа из Крушевца завршила меч са 3 постигнуте тројке из 29 покушаја! Све три погодио је Радуловић, а поред њега двоцифрени у чети тренера Цветковића били су Лазић, Спасојевић и Борко Ђорђевић који је забележио дабл-дабл. Код Алексинчана су предњачили Васић, Раичевич и Шебрек, те Ђорђе Ђокић који је са 22 поена и индексом корисности 23 био најбољи актер сусрета.  Напредак очекују гостовања Константину у Нишу и меч са Кликом из Ариља у Крушевцу којим ће се спустити завеса на ову сезону.

Марко Цветковић: “Одиграли смо лошу утакмицу, стегли смо се, са лошим избором шута. Без разлога смо били декоцентрисани у нападу, прилазили неколико пута али падали на основне ствари, и закључак је да је победа Алексинца заслужена. Остају нам још две утакмице до краја да се боримо за што бољи пласман, мислим да ће бити битно“

Славиша Богавац:“Знали смо да противник игра тврду одбрану на мали број поена и у складу са тиме смо се припремали за меч целе недеље. Последњих 5 минута смо били бистре главе, градили смо своју игру и у нападу постизали поене баш онако како смо зацртали. Честитам мојим момцима, а жао ми је Крушевца јер овде имам много пријатеља, али нема екипе коју су заобишли пехови узроковани корона вирусом. Желим им пуно среће и да се што пре врате“

Играч утакмице Ђорђе Ђокић – Напредак Металка Мајур.

Напредак: Лазић 16п, Спасојевић 14п, Радуловић 14п, Б. Ђорђевић 11п 12ск, Шевић 8п, Тртовић -, Ђурђевић -, Добродолац -, Михајловић, Томић, А. Ђорђевић, Вучетић – нису улазили у игру.

Напредак АЛ: Ђокић 22п, Шербек 13п, Васић 12п, Раичевић 10п, Некић 6п, Вуксановић 4п, Миладиновић 2п, Матовић -, Миличевић -, Ракић и Митровић нису улазили у игру.