Напредак наставио са серијом пораза

28/02/2022

Кошаркаши Напретка доживели су пораз у 3. колу 2. МЛС, група “плејаут“ на свом терену од екипе ОКК Константина резултатом 59:74 (17:30, 15:12, 15:17,12:15).

Гости из Ниша предвођени стратегом Љубишом Дамјановићем, одлично су започели меч у Крушевцу, и већ након провг периода имали су убедљивих 17:30, што ће се разлика стечена у првој четвртвини на крају поставити и као разлика у коначном резултату.

Други период игре припао је екипи Напретка, која је у више наврата у току целе утакмице покушавала да сустигне предност гостију али увек су застајали код неких 6 или 7 поена предности за Константин.

Гледајући статистику екипа Константина је надскочила домаћине 41 на према 26 скокова што је један о параметара победе гостију као и проценат шута за три поена где су Чарапани били очајни и погодили 4 тројке из чак 24 покушаја од којих су много били са отворених позиција и изграђени шутеви наспрам гостију који су погодили 10 тројки из 30 покушаја.

До краја меча искусна екипа Константина је одржавала предности без муке меч привела крају у своју корист.

У наредном колу Напредак очекује гостовање код екипе Клика у Ариљу. Претходних година, дуели ових екипа одлучивали су борбу за улазак у виши ранг док се сада састају у плејауту.

Марко Цветковић: ,,Нема много шта да се прича, прва четвртина 30 поена примимо, додуше они су погађали све, имали смо грешке своје, и малтене до краја се одржала та разлика.  У другој смо се консолидовали постигли неkи испланирани број поена негде у складу са нашим могућностима али опет смо заказали са самопоуздањем и ниским процентом шута за три поена али демо даље.“

Ненад Ђурђевић: ,,Честитке екипи Константина на победи, за нас тешка утакмица, лоше смо одиграли прву четвртину, и тај заостатак из прве четвртине, остао је до краја утакмице. Спремамо се за следеће коло, где идемо увек неугодној екипи Клика али се не предајемо унапред.  “

Љубиша Дамјановић ,,Утакмица веома битна , постоје теоретске шанде, боримо се и ми и они за опстанак. Мислим да је корона највише погодила наше две екипе јер Напредак са тренером којим имају и играчи да су били здрави да би то била сасвим другачија прича. Нажалост мислим да Напредак више нема шанси за опстанак, ми смо још у игри од нас зависи, борићемо се. Коректна екипа, коректна утакмица, захвалио би се домаћинима на пријему.“

Немања Гуџић: ,,Честитао бих својим саиграчимна на победи после изузетно тешког пореза у Београду против Житка, директног конкурента за испадање. Што се тиче екипе Напретка, свака част момцима на игри и на борби, одлично су се припремили. Пресудио је квалитет који је био на нашој страни.“

Играч утакмице : Лука Илић – ОКК Константин, индекс корисности 23.

Напредак: Б. Ђорђевић 12п, 6ск, Шевић 12п, Спасојевић 12п, Радуловић 10п, 6ск, Добродолац 5п, Тртовић 3п, Лазић 3п, А. Ђорђевић 2п, Ђурђевић -, Вучетић -, Михајловић и томић нису улазили у игру.  

ОКК Константин: Вл. Ђорђевић 19п, Гуџић 17п, 7ск, Илић 14п, 7ск, Младеновић 9п, 7ск, Сурлић 5п, Милојковић 4п, Милојевић 2п, Петровић 2п, Стојановић 2п, Ву. Ђорђевић -, Дојчиновић -, Спасов -.