Напредак све даљи од опстанка

07/02/2022

Кошаркаши Напретка доживели су пораз у 1. колу 2. МЛС, група “плејаут“ на свом терену од екипе Стара резултатом 55:68 (16:21, 14:19, 18:16,7:12).

Добро су започели меч изабраници Марка Цветковића против Новосађана и поенима Луке Спасојевића и Борка Ђорђевића одржавали предност али су гости у задњим минутима четвртине успели да преокрену резултат и погађањем отворених шутева и да прву четвртину реше у своју користи 16:21.

Други период игре контролисали су гости а приметан је био грч и страх и веома слаба концентрација у завршници играча Напретка што је резултирало да Чакаревић, Бањац и остатак екипе учврсте своје вођство и на полувреме оду са предношћу од +10 поена (30:40). У другој четвртини на паркету се после готово три месеца нашао и Никола Лазић што је измамило аплаузе подршке крушевачке публике.

Наставак игре припао је кошаркашима Напретка који су у 25. Минуту утакмице успели да приђу на заостатак од 4 поена за екипом Стара али на крају трећег периода гости одлазе са +8 (48:56).

Уводни минути последњег периода игре припали су Напретку, врло брзо игра је била на једном поседу лопте али гости су се брзо дигли, одиграли маестрално одбрану а кошаркаши Напретка једноставно су стали. За неколико минута преност је нарасла на +15 (68:53) а до краја Напредак је успео да постигне још један кош и смањи предност на +13 (68:55).

У наредном колу Напредак очекује гостовање код истоимене екипе у Алексинцу а право на грешку до краја такмичења готово и да не постоји.

Марко Цветковић:“Пораз на старту плејаута у утакмици где смо имали доста пропуштених неких ситуација да себи дижемо самопоуздање и да се чупамо из ситуације у којој смо. Прво полувреме промашени зицери на махове смо стизали  па је опет падала концентрација. Пресудило је искуство екипе против које смо играли где су имали те неке искусне играче у свом саставу и на крају то је пресудило. Оно што нам је највећи непријатељ био у току утакмице је неки страх и недсостатак самопоуздања пре свега у нападу где смо тешко долазили до решења, није било течности игре тако да тражићемо ту негде грешке да из њих нешто учимо да дижемо горе и да играмо даље. Сада се игра до краја то је показао и прошлогодишњи плејаут  где се до последње утакмице игра и бори за позицију тако да идемо даље, сада имамо гостовање Алексинцу па онда је пауза за Куп, да се збијемо и да идемо од утакмице до утакмице.“

Никола Лазић: “Након три месеца опоравка од последица короне вируса, коначно сам се вратио на терен и заиста сам срећан због тога. Екипа Стара је заслужено однела победу у Нови Сад. Добро смо почели утакмицу али смо у друго четвртини посустали и до краја јурили двоцифрени заостатак. Свака утакмица у плејауту је бити или не бити за нас и морамо покушати да у следећем колу исправимо грешеке које смо правили против екипе Стара.“

Александар Комненић: “Желео бих да честитам мојим момцима на једној јако тешкој и битној утакмици за нас. Ушли смо јако нервозно од самог почетка због неких наших проблема и важности утакмице али смо на неку жељу и карактер и што ми се највише свиђа 55 примљених поена, показатељ да можемо само тако да играмо до краја. Окрећемо се наредној утакмици за опстанак против Беоука а екипи Напретка желим све најбоље у наставку такмичења.“

Урош Бањац: “Врло битна победа за нас у борби за опстанак. Била је тврда утакмица на мали број поена. Мислим да је наша одбрана била кључна и да смо погодили шутеве у завршници неке битне и мислим да смо заслужено славили. Противнику желим много среће у наредном делу и да остваре зацртани циљ.“

Напредак: Спасојевић 15п, Б. Ђорђевић 14п 6ск, Лазић 10п, Шевић 8п, Радуловић 4п, тртовић 3п, Вучетић 1п, Ђурђевић -, Добродолац -, Михајловић, Марковић и А. Ђорђевић, нису улазили у игру.

Стар: Бањац 17п, 9ск, Чакаревић 16п, 7ск, 6ас, Мијатовић 11п, Матић 9п, 7ск, Савић 5п, Јовић 4п, Скокнић 3п, Петровић 3п, Јанковић -, Драгановић -, Ковијанић -, Буловић -.

Играч утакмице: Урош Бањац – КК Стар, 27 индексних поена.