Пораз од лидера

06/12/2021

Кошаркаши Напретка доживели су пораз у 10. колу 2. МЛС на свом терену од екипе Пирота резултатом 69:77 (21:14, 13:31, 21:18,14:14).

Изабраници тренера Цветковића добро су отпочели меч против екипе Пирота предвођени Борком Ђорђевићем и Луком Спасојевићем брзо су наметнули свој стил игре у којој се фаворизовани гости нису снашли. Виђена је лепа кошаркашка предства у првој четвртини коју је Напредак добио у своју корист 21:14 да би почетком другог периода своју предност повећао на +11 (25:14). Међутим, тада се кошаркашки стратег екипе из Пирота, Зоран Миловановић, одлучује на снажну пресинг игру по целом терену, где кошаркаши Напретка никако не успевају да се снађу у преносу лопте до које веома лако долази екипа из Пирота уз обиље грешака кошаркаша Напретка. Експлодирала је екипа Пирота у неких 5-6 минута игре и сасула у кош домаћина чак 31 поен и тотално бацила у нокдаун домаћине који ни после два узета ,,tiempo muerto” нису нашли решење за пренос лопте. Екипа Пирота предвођена Ђонлићем и капитеном Филиповићем уз помоћ Вукићевића који је вредно скупљао поене током целе утакмице одлази на полувреме са +11 (34:45).

У наставку игре екипа Пирота је покушали опет пресингомали екипа Напретка преко Радуловића и капитена Мијајловића разбија њихову замисао и покушава да се врати у меч. Напредак добија ову четвртину у своју корист са 21:18 и у последњи период игре улази са заостатком од -8 поена.

Скраћена ротација екипе Напретка узела је свој данак у последњем периоду где Чарапани нису успелави да се приближе на више од четири поена заостатка (69:73) али гости из Пирота нису се дали изненадити одиграли су смирено до краја и однели цео плен из Крушевца.

У наредном 11. колу у Крушевац долази екипа Беовука а очекује се да тиму поново буде прикључен и Стефан Тртовић који се опоравља од повреде рамена задобијене у утакмици са екипом Чачак 94.

Марко Цветковић:“Заслужена победа Пирота. Нисмо били на нивоу на коме смо били последње две утакмице, поред пораза у Чачку смо много конкретнији били. Врло лоше смо користили бонус фаулове, поклонили смо им из тога брдо поена и на крају то је резултирало њиховом победом. Сада опет је и умор и скраћена ротација али без алибија морамо сада да чупамо и да идемо тежим путем опет даље.“

Лука Спасојевић:“Мислим да смо отворили лоше утакмицу пре свега у одбрани, без обзира што је резултат био на нашој страни. У другој четвртини нисмо успели да решимо њихов пресинг, бацили смо им доста лопти у руке што су они искористили и то је било преломно. У другом полувремену трудили смо се да стигнемо њихову предност али нам то није пошло за руком.“

Зоран Миловановић:“Врло коректна утакмица и конкретна. Честитке екипи Напретка на приказаној игри на борбености, такође честитке и мојој екипи. За нас јако тешко али успели смо да се вратимо после 10 разлике тако да кажем да сам задовољан, мало смо лутали али екипа је млада, дешавало се а и дешаваће се и у будуће али пробаћемо да будемо што бољи. Захваљујем још једном и публици на једној правој првенственој утакмици. “

Милош Вукићевић:“Тешка утакмица, очекивали смо да ће бити овако пошто се Напредак подигао после Пролетера али мислим да смо оправдали улогу фаворита. Мало смо слабије ушли у меч, после смо подигли игру на одређени ниво и мислим да смо заслужено добили. Честитам противнику на борби и на показаној жељи и желим им да остану у лиги пре свега.“

Напредак:Б. Ђорђевић 16п 13с, Спасојевић 14п, Мијајловић14п  6п,6ас, Радуловић 11п 8ск, Цвјетковић 6п 5ас, Шевић 5п 8ск, Ђурђевић 3п, С. Добродолац -, А. Ђорђевић, У. Добродолац, Михајловић и Томић нису улазили у игру.

Пирот:Ђонилић 20п, Вукићевић 18п 9ск, Филиповић 16п 4ас, Станковић 11п,  Димовски 6п, Степановић 5п, Гашић 1п, Вранић -, Петровић -, Ђоковић -.

Играч утакмице: Борко Ђорђевић, индекс корисности 28.