Напредак остварио битну победу

02/12/2021

Екипа Напретка зебележила је победу 8. колу 2. МЛС група “Б“ над екипом Пролетер Нафтагас резултатом 67:59 (9:10, 16:13, 26:17,16:19).

Одиграли су добро изабраници Марка Цветковића, утакмицу заосталог  8. кола и савладали неугодну екипу Пролетера, захваљујући већој жељи и борбености коју су показали свих 40. минута игре.

Игра у првој четвртини свела се на то која ће екипа имати више грешака а не поена. Добро су кренули кошаркаши Напретка и повели, док су се гости мучили са реализацијом у нападу, међутим Напредак то није знао да искористи иако се екипа Пролетера “нудила“ још на почетку утакмице да стекну двоцифрену предност, Чарапани су грешили и дозволили су гостима да прву четвртину реше у своју корист.

Наставак игре у другој четвртини био је далеко бољи, ново-старо појачање Борко Ђорђевић домирао је у рекету а добро су га пратили Шевић и Цвјетковић и Напредак решава овај период игре у своју корист (25:23).

Након 10-ак минута одмора и повратка на терен, Напредак је деловао као друга екипа у односу на први период игре. Капитен Мијајловић, који није бип приметан у првом делу повео је свој тим ка лепршавој и разноврсној напдачкој кошарци која је за врло кратко време успела да стигне до двоцифрене предности и да наду и навијачима и екипи да су надомак веома значајне победе.

Предност од +11 на почетку последњег периода расла је и до +15 на три минута пре краја  али се кошаркаши Пролетера нису предавали пре свих Бранимир Бербаков који је сам дао више од половине кошева своје екипе јер желели су да вођство Напретка спусте испод +4 поена како би били у предности у међусобним дуелима обзиром да су у Зрењанину славили са +4  (67:63).

У наредном 10. колу кошаркаши Напретка поново играју код куће када у госте долази тим Пирота који је у првом овосезонском дуелу славио са 73:69. Напредак ће и у овом мечу бити без Николе Лазића и Уроша Добролца који се након прележане короне заједно са братом Стефаном, полако враћа у тренажни и такмичарски процес. Стефан Тртовић који је у утакмици против Чачка 94, задобио повреду рамена, обавио је још један медицински преглед рамена након кога је наставио процесом опоравка.

Иако и више него десеткована екипа Напретка ће ићи свакако на победу.

Марко Цветковић:“Страшно значајна победа за нас, честитам момцима на великој борби. Победу посвећујемо Николи Лазићу нашем саиграчу који неће бити са нама још неко време али се враћа жив и здрав и наредна два месеца смо без њега. У сваком случају њему посвећујемо победу, честитам момцима на стварно доброј игри, на залагању и поред свега што нас је задесило идемо даље, већ у суботу Пирот па сада морамо да се “чупамо“ да ове утакмице на најбољи могући начин реализијумо.“

Драган Мијајловић:“Испоштовали смо договор из свлачионице, кренули смо од старта јако, знали смо шта смо хтели. Целу утакмицу смо се борили јако и заслужено на крају победили. Екипи Пролетера честитам фер и спортској борби и желим да ову победу посветим пре свега Џонију (Николи) Лазићу који има проблема са последицима кроне и који ће бити ван терена минимум два месеца.“

Стефан Атанацковић:“Тешка утакмица, очекивао сам да ћемо одиграти утакмицу на бољи начин и да ћемо забележити победу. Међутим, имали смо практично сем два играча све играче ван концентрације, ван ритма и ту се дошло на овај начин, идемо даље, пробаћемо да се појачамо до краја прелазног рока. “

Марко Рајановић: “Тешка једна утакмица на путу, веома лоше одиграна са наше стране. Доста повређених играча, слабије смо тренирали ове недеље и то се наравно одразило на терену. Честитке противницима на добро одиграној партији, били су бољи данас доста од нас. Спремамо се за следеће коло и идемо на победу.“

Напредак:Мијајловић 22п, 7ск, Б. Ђорђевић 13п 8ск, Шевић 11п, 9ск, Цвјетковић 6п, 6ас, Радуловић 6п, Спасојевић 4п, А. Ђорђевић 3п, Ђурђевић 2п, С. Добродолац -, У. Добродолац, Михајловић и Томић нису улазили у игру.

Пролетер Нафтагас:Бербаков 30п, Рајановић 10п 6ск, Гомбар 5п, Радић 4п, Милошевић 3п, Орлић 3п, Давидовац 2п, 8ск, Рокнић 2п 7ск, Глигорин, Ратковић, Лазић и Николић нису улазили у игру.

Најкориснији играч утакмице: Драган Мијајловић са индексом корисности од 27.