Десетковани Напредак пружио отпор Спартаку

15/11/2021

Екипа Напретка зебележила је пораз 7. колу 2. МЛС група “Б“ од екипе Спартака Office Shoes-a резултатом 64:78 (14:17, 14:25, 13:19,23:17).

Тројком Барне гости су започели меч и наговештај да ће исти играч бити најрасположенији на терену са 23 постигнута поена на одиграној утакмици. Изабраници Марка Цветковића преокрећу на 9:5, да би Спартак направио серију 10:0 и преокренуо на 9:15. У последњим секундама четвртине тројку са паркинга Хале спортова за домаће постиже капитен Мијајловић за 14:17.

Другу четвртину Напредак започиње боље, преокреће резултат на своју страну, тројка Стојановића и поени капитена Прље враћају Спартаку резултатски плус. На 4 минута пред крај четвртине резултат је 27:28, у тим тренуцима екипа Напретка остаје без решења у нападу и са три шута од којих ниједан није до обруча допрео коштала их је повећам предности гостију који на полувреме одлазе са предношћу од +14 односно 28:42.

Јакузе бодре свој тим

Покушвали су у наставку играчи Напретка највише преко одличног Шевића и младог Ђорђевића да се врате у игру али недостатак тројице првотимаца Тртовића, Лазића и Радуловића који су дан за даном оболевали од короне није могао да се надокнади против екипе какав је Спартак. Предност у тећем периоду игре је расла и гости на крају четвртине одлазе са предношћу од +20 поена 41:61.

До краја утакмице кошакаши Спартака су одиграли сигурно и забележили победу у Крушевцу од 64:78.

У наредном колу у Крушевцу би требала да гостује екипа Пролетера из Зрењанина, обзиром на здравствени картон поменуте тројице играча као и Бубање који због других здравствених проблема није улазио у игру, питање је у ком ће саставу наступити Напредак и да ли ће утакмица бити уопште одиграна или одложена. 

Напредак: Шевић 22п, Мијајловић 11п, 7ск, Ђорђевић 11п, 5ск, Ђурђевић 8п, Цвјетковић 5п, 4ас, Спасојевић 5п, 6ск, Марковић 2п, Добродолац -, Михајловић -, Вучетић -, Бубања није улазио у игру.

Спартак:Барна 23п 7ск, Соколовић 14п 4ас, Прља 9п, 10ск, Дмитровић 8п, Додић 6п, А. Стојановић 5п, В. Газибеговић 5п, С. Газибеговић 4п, М. Стојановић 4п, Мирчић, Симјановиски и Јовандић нису улазили у игру.

Марко Цветковић: Договорили смо се пред утакмицу да извучемо неки свој максимум и мислим да смо то и урадили. Без три играча из стандарде ротације: Лазића, Тртовића и Радуловића. Мислим да смо се супротставили на прави начин екипи Спартака јер они су пројектовани још у претсезони за КЛС. Можда смо добили још неког играча у ротацији, евентуално Александра Ђорђевића и да видимо даље, чекамо да играчи оздраве и надамо се да неће бити више здраствених проблема у екипи. Честитао бих екипи Спартака на крају на фер и коректној игри и пожелео им да оставаре свој зацртани циљ за ову сезону.

Александар Ђорђевић: Честитао бих екипи Спартака на победи. Ми смо све дали од себе у овој утакмици. Знали смо да ће бити тешка због неиграња три играча, пружили смо максимални отпор и нисмо се предавали до краја утакмице. Честитао бих саиграчима на пожртвованости и борби.

Срећко Секуловић: Честито бих домаћој екипи на изузетној борби обзиром да су били ослабљени без неколико играча који су били позитивни на ковид. Нисмо реаговали добро, јесте ова недеља била мало стресна за нас, искрено речено прва честврина је била испод сваког критеријума, 4/11 шут за три поена то је катастрофално. Нисмо добро одреаговали у појединим моментима, генерално смо контролисали целу утакмицу и водили али далеко сам од задовољног што се тиче неке добре игре, то је сувише танко и слабо да уђемо у виши ранг. Мислим да морамо много да променимо у приступу у неким старим навикама да променимо да ту будемо много агресивнији и јачи, резулатат нам неће доћи сам, морамо га ми направити.

Александар Соколовић: Дошли смо овде после промене које су се десиле у клубу и поромене тренера, доживели смо неки шок и екипа стрес. Мислим да смо одреаговали онако и једино што је добро је победа. Мислим да морамо да проверимо приступ и да у наредном периоду радимо много боље, много одговорније, пре свега та нека индивидуална одговорност. Следеће коло нам је веома битна утакмица окрећемо се њима и пожелео бих овим момцима који се ствано боре до задње секунде да остваре опстанак у лиги ако им је то циљ.