Пораз на крају сезоне

12/04/2021

Екипа Напретка доживела је пораз у последњем 8. колу 2. МЛС група “плејаут“ од екпе БКК Радничког резултатом 76:83 (19:29, 22:21, 21:17,14:16).

Изабраници Марка Цветковића нису добро ушли у меч против расположених “Крсташа“ који су у одличној кошгетерској серији успели да напуне кош противника са чак 29. поена.

Други период игре донео је стабилизацију у игри Напретка где су били равноправни са гостима са Црвеног крста али свакако да су отишли на полувреме са 50 примљених поена што је био јасан знак да екипа Напретка није играла никакву одбрану у првом делу утакмице.

Трећи период игре донео је још бољу игру Чарапана који полако “топе“ предност екипе Радничког, заслужено добијају ову четвртину са 21:17 и у послдњи период игре улазе са засостатком од -5 поена и сигурно неизвесном завршницом.

Успели су кошаркаши Напретка добар ритам трећег периода да унесу  и у последњу четвртину, стигли су екипу БКК Радничког, успели да поведу са три поена предности, међутм када су требали да капитализују предност против млађе и неискусније екипе, момци из Крушевца су покушали тројкама и нерезонским шутевима да реше утакмицу што је екипа БКК Радничког успела да искористи, преокрене резултат поново у своју корист и триумфује.

Екипа Напретка на овој као и на претходној утакмици против екипе Стара била је без Драгољуба Шикмана у саставу који је професионални војник Воске Србије и који је био на неодложним вежбама. Изостанак Шикмана свакако је био видљив у играма Напретка у последња два кола.

Кошаркашки клуб Напредак успео је да оствари свој главни циљ са почетка сезоне а то је опстанак у 2. Мушкој лиги Србије.

Играч утакмице: Огњен Мицуловић – БКК Раднички, 26. поена корсности.

Марко Цветковић: “Честитке екипи БКК Радничког на победи, имали су већу жељу од нас данас на паркету за игром и  за победом. Иако је утакмица у суштини била без резултатског значаја, морали смо много озбиљније да одиграмо овај меч. “ 

Александар Белоица: “Честитао бих екипи БКК Радничког на заслуженој победи. Последње је коло, нисмо ушли у утакмицу како смо се договорили, то је резултовало да примимо 29 поена у првој четвртини, после у једном тренутку смо стигли али није било довољно за победу.“

Мирослав Томић: “Обе екипе су негде одиграле растерећено јер ми смо нажалост испали и Напредак је опстао у лиги и ми смо искористили тај моменат јер фактички се играло на неутралном терену. Оно што ми је драго да млађи играчи играју добро задњих пар утакмица и штета што је већ крај првенства. Честитам екипи Напретка на фер и коректној игри, одлична екипа, одличан тренер и желим им пуно успеха наредне сезоне.“

Петар Перовић:“Честитао бих на доброј борби, лепој утакмици и на крају штата што нисмо опстали, нисмо имало среће са осталим резултатима, није се поклопило. Идемо у 1. српску лигу па да пробамо да се враћамо.“

Напредак: Мијајловић 18п 9ск, Белоица 17п, 6ск, Радуловић 10п, Јокић 9п, Ђурђевић 8п, Стојановић 6п, Илић 6п, Миладиновић 2п 5ас, Добродолац и Михајловић нису улазили у игру

БКК Раднички: Мицуловић 22п, Добрашиновић 16п, Станковић 14п, 7ск, Кртинић 12п, 9ск, Весковић 7п 7ск, Дрекаловић 5п, Сорак 3п, Павелић  2п, Мандић 2п, Перовић и Андрић нису улазили у игру.