Рутинска победа Напретка

30/03/2021

Екипа Напретка забележила је још победу у борби за опстанак, овог пута у 6. колу плејофа 2. МЛС против екипе ОКК Врбаса резултатом 80:68 (19:16, 31:14, 23:23,7:15) .

Изабраници Марка Цветковића добро су започели прву четвртину и преко Белоице стицали предност, међутим млада екипа Врбаса успева да током другог дела четвртине повеже конце и сустигне екипу Напретка и на крају прве четвртине са коректних -3 уђу у наставак меча.

Друга четвртина припала је Крушевљанима који су одгирали као прави фаворити и распуцали се и сасусли 31 поен у кош противника и отишли на полувреме са високом предношћу од +20 (50:30).

Са стеченом предношћу у полувремену Чарапани су могли мирно да играју остатак меча. На терену је деловало да се Павле Јокић потпуно опоравио од повреде и да је својим поентерским учинком подсетио на партије из првог дела сезоне. На друго страни млади Врбашани грчевито су се борили на паркету и преко расположеног Скокнића, Дрче и Михајловића уз одличне игре талентованих Неговановића и Бурде успели су да играју егал у трећој четвртини са Напретком.

У последњем периоду игре тренер домаћих дао је минутуте и малађим играчима попут Андрије Михајловића. Треба похвалити и игру Стефана Добродолца који је паметно искористио указане минуте. Искусни Драгољуб Шикман и овог пута је искористио своју ролу са 15 постигнутих поена.

У напредном колу Напредак гостује екипи Стара из Новог Сада

Марко Цветковић: Урадили смо што смо требали, добили смо утакмицу. Није лако играти утакмице унапред добијене. Што је до нас било ми смо урадили, играли су и малђи момци, драго ми је и због Андрије и због Стефана, да су имали минуте да су играли да су заслужили тренингом. Мислим да смо распоредили минуте, Јокић се врати, имамо још два кола, надамо се најбољем.

Угљеша Радуловић: Добра утакмица за нас, битна победа. Добро смо играли, неугодна екипа Врбаса, млади момци, знали смо шта нас чека, одакле прети опасност, скупили смо редове иако смо имали ситне повреде и усопешно победили. Идемо даље, гостујемо у Новом Саду, надамо се победи и да останемо у лиги.

Петар Бодрожић: Физички тешка утакмица за нас, “танки“ смо доле под кошем и немогуће је бранити. Задовољни смо, одлично је ишла лопта у другом полувремену. Настављамо даље са млађом генерацијом смо ту у првом тиму, са млађим момцима. Настављамо даље јако.

Мартин Бурда: Утисци са утакмице су задовољавајући пошто смо млада екипа. Екипа Напретка била је добра у овом мечу, ми смо били лоши у првом полувремену у другом се екипа тргнула и одиграла мало боље али недовољно за преокрет.

Напредак: Јокић 23п, 11ск, Шикман 15п, Белоица 10п, Илић 9п, Ђурђевић 8п, 5ас, Добродолац 8п, Стојановић 3п, 6ас, Радуловић 2п, 13ск, Миладиновић 2п, Михајловић -, Мијајловић – није улазио у игру.

ОКК Врбас: Скокнић 20п, 8ск, Михајловић 12п, Дрча 12п, Неговановић 9п, Бурда 8п, Фемић 4п, Лаковић 3п, Пејовић -, Јаким -, Васић -, Петровић – није улазио у игру.

Играч утакмице Павле Јокић 33 индексна поена.