Тешко домаћинство за Напредак

08/02/2021

Изабраници Марка Цветковића победили су на “домаћем паркету“ екипу Светог Ђорђа резултатом 63:59 (11:14, 15:17, 18:24,20:4) у утакмици 1. кола “Плејаута“  Друге мушке лиге Србије.

Почетак утакмице није много обећавао за екипу домаћина која је прва два напада завршила са лоптом у ауту и пресеченом нападу и контри гостију из Житишта. Једини расположени у тим тренуцима био је плеј Ђурђевић који је убацио 8 поена од 11 поена колико је дала екипа у првој четвртини.

Наставак игре донео је слично, бледо издање Крушевљана и гости предвођени Омаљевим, Беадером некадашњим популарим играчем Напретка и Крстановићем који је провео на паркету од првог до последњег минута меча успвају да на полувремену оду са предношћу +5 (26:31).

Добру игру из првог дела меча екипа Светог Ђорђа пренела је и у наставку утакмице где своју предност са полувремена увећавају и где све говори да “Чарапани“ опасно угрожавају свој опстанак у лиги већ након прве утакмице плеј аута  

Кошаркаши Напретка у последњи период игре улазе са заостатком од 11 поена (44:55) и мало ко у тим тренуцима верује да екипа Напретка из свега приказаног у претходе три четвртине има и снаге али и воље за било каквим преокретом у утакмици. Међутим, “Чарапани“ предвођени сјајним Младеном Стојановићем, популарним “Кезом“, који у тим тренуцима оставља себе целог на паркету и улива преко потребну енергију екипи, крећу да топе предност гостију из Житишта и из напад у напад најављују могућност потпуног преокрета у мечу. Екипа Светог Ђорђа није се снашла са агресивном одбраном домаћина и тек на 13. секунди пре краја меча успела је да постиге своја прва два поена из игре на утакмици остала два поена дали су са линије пенала. Након узбудљиве завршнице домаћин ипак остаје непоражен у овом мечу и сада мирне главе могу да се окрену наредним утакмицама и борби за опстанак у Другој мушкој лиги Србије. Следећу утакмицу екпа Напретка игра 27. фебруара у Врбасу са истоименом екипом.

Треба подсетити да екипа Напретак још од регуларног дела сезона путује сваког дана у Трстеник на тренинг и то само један, обзиром да је крушевачака Хала спортова претворена у пункт за масовну имунизацију становништва и да ће своје утакмице како стоји до краја плејаута играти као домаћин у Краљеву.

Марко Цветковић: Изузетно важна победа, нећу да правим алиби од проблема који смо имали све у току ових недеља и хеле у којој играмо и хале у којој тренирамо, термина и свега. Могу само да честитам момцима на победи, сада ових осам утакмица, свака победа је као кућа. Имамо сада ове три недеље паузу и после немамо више пауза, морамо да се припремимо како знамо и умемо и да ово “чупамо“ до краја.

Драгољуб Шикман: Веома битна победа за нас, вратили смо се а готово читаву утакмицу смо губили на крају победили. Колико је важна победа толико је и важно да се добију ове утакмице које су на неки начин биле изгубљене, битно за екипу, битно за морал. Подижемо ниво тренинга, мотивацију, настављамо даље у ритму и надам се победи у следећој утакмици.

Ненад Вигњевић: Шта рећи после оваквог пораза где смо имали све у нашим рукама, водили три четвртине, играли добро, концентрисано и онда напросто 10 минута смо стали. Да будем искрен не знам зашто су моји момци стали и зашто смо престали да се боримо. Домаћин је у том тренутку више желео, више показао и заслужено победио.

Александар Петровић: Лоша утакмица са обе стране, мало поена. На крају заслужено су добили, више снаге и енергије у четвртој четвртини, момци су нас наскакли, ми нисмо добро одговорили и честитам им на победи.

Напредак: Јокић 15п, Мијајловић 12п, Стојановић 10п, Белоица 8п, Ђурђевић 8п, Илић 6п, Шикман 3п, Радуловић 2п, Ђорђевић, Добродолац и Томић – нису улазили у игру.

Свети Ђорђе: Омаљев 13п, Ракић 10п, Беадер 10п, Крстановић 9п, Латиновић 6п, Томић 5п, Петровић 4п, Павловић 2п, Нерац -, Станић – није улазио у игру.

Играч утакмице: Павле Јокић, индекс корисности 19