Пораз у најслабијој партији ове сезоне

17/01/2021

Изабраници Марка Цветковића доживели су пораз на домаћем паркету од нишке екипе Fair Play-а резултатом 64:72 (17:19, 15:14, 15:20,17:19) у утакмици 13. кола Друге мушке лиге Србије – група ,,Југ,, и тако уписали свој 7. пораз лиги. После овог пораза изгубили су све шансе за плејофом и након утакмице са екипом Малдости из Смедеревске Паланке отпочеће борбу за опстанак у плејауту.

Екипа Напретка одиграла је најслабију утакмицу у овој такмичарској сезони онда када је победа била најпотребнија. Нису се Чарапани снашли против силно мотивисаних гостију које је са клупе предводио бивши тренер Напретка, Љубиша Дамјановић.

Екипа Fair Play-а доминирала је у скоку током целе утакмице а док им је мека игра у одбрани, што је некарактеристично за екипу од када их предводи Марко Цветковић, омогућила гостима да погађају и са спољних позиција и лако под кошем.

Гостујућа екипа имала је чак 10 погођених тројки наспрам 3 домаће екипе. Чарапани су промашили и 11 слободних бацања што довољно говори и концентрацији саме екипе и имали су чак 15 скокова мање од противника. Да је један само од ових наведених сегмената био бољи и резултат би свакако био другачији.

На стручном штабу је сада тежак задатак да екипу “дигне“ и припреми за гостовање екипи Малдост и да оствари победу на гостујућем терену како би са што боље позиције стартовали у плејатуо и борби за опстанак.

Марко Цветковић:Да ли нисмо на прави начин схватили важност утакмице или нас је притисла важност исте, сад честитам гостујућој екипи али ми смо опет криви да смо им дозволили малтене све што је њихово оружје. Имали смо 11 промашених бацања и дозволили смо им апослолутну доминацију у скоку, нисмо на прави начин користили бонус фаулове и онда из тога нисмо могли да се надамо неком повољном резултату по нас. Повољан резлтат по нас био би буквално поклоњена награда али смо у исто време ми поклонили противнику све оно што су они хтели да раде.

Драган Мијајловић: Пре свега чститао бих екипи Fair Play-а на заслуженој победи, више су је желели од нас. Играли су цео меч са више енергије, скупо нас је коштало лоше заграђивање коша. Нисмо одговорили потребном енергијом. Окрећемо се наредној утакмици, да пробамо да добијемо како би пренели што више победа у плејауту.

Љубиша Дамјановић: Познајемо се екипе једне и друге одлично тако да имали смо мало више среће данас и више расположених играча у односу на екипу Напретка. Знали смо отприлике где су најјачи и мислим да су момци одрадили то у одбрани што су требали да одраде, срећнији је данас победио. Честитам Напретку на фер и коректној игри и желим успеха у даљем такмичењу.

Стојан Додић:Захвалио бих се екипи Напретка на фер и коректној утакмици. Ушли смо у меч доста мотивисани, мислим да смо од самог почетка наметнули наш ритам и да је то на крају донело превагу на нашу страну. Окрећемо се следећем колу где нам долази Клик из Ариља, уткамица која ће највероватније одлучити даљи ток лиге за нас.

Напредак: Мијајловић 18п, Илић 12п, Јокић 11п, Стојановић 8п, Шикман 6п, Ђурђевић 3п, Белоица 2п, Миладиновић 2п, Радуловић 2п, Ђорђевић, Добродолац и Томић – нису улазили у игру.

Fair Play: Додић 21п, Цвјетковић 13п, Стојановић 11п 15ск, Милетић 8п 11ск, Илић 8п, Анђелковић 6п, Гуговић3п, Марковић 2п, Џунић -, Милојевић -, Лалевић и Спасов нису улазили у игру.

Играч утакмице: Милош Стојановић – Fair Play, индекс корисности 23.