Константин заустављен у Крушевцу

09/12/2020

Изабраници Љубише Дамјановића, извојевали су победу над фаворизованим Константином на домаћем паркету од 70:69 (14:24, 18:10, 23:14,15:21) у заосталој утакмици 8. кола Друге мушке лиге Србије – група ,,Југ,, и тако забележили своју четврту победу у лиги.

Одласком Стефана Андрејевића у Румунију и повредом плеја Ненада Ђурђевића, могло би се рећи да је Напредак десеткован изашао на мегдан једној од најбољих екипа у овој такмичарској сезони, екипи Константина и уз тек придошле играче,  прекаљеног Драгољуба Шикмана и искусног Александра Миладиновића, домаћин се није снашао у првих 10. минута игре на свом паркету те су Нишлије преко Љубенковића, Гуџића и Величковића брзо створили предност својој екипи и на крају прве четвртине Константин одлази са предношћу од +10 поена (14:24).

Одмах на почетку другог периода игре екипа Напретка је озбиљније заиграла кошарку, појачали су скок у одбрани, натерали противника на неке нерезонске шутеве и преко расположеног Јокића који је био енигма за противничке играче и уз помоћ Илића и капитена Мијајловића, успевају да изједначе резултат али Вулетић пред сам крај четвртине погађа за благо вођство гостију на полувремену од +2 (32:34).

У наставку меча виђена је одлична игра домаћина коју су и даље предводили луцидни Јокић, Шикман и Миладиновић и који су из напада у напад повећавали предност домаће екипе која нарасла на крају трећег периода игре на +7 (55:48).

На почетку последњег периода игре екипа Константина покушала је зонском одбраном да изненади екипу Напретка што јој је и пошло за руком, провоцирали су Напретков шут за три поена који није ишао на срећу гостију и искусна екипа какав је Константин успела је да се приближи Напретку, поведе пред сам крај утакмице и уведе је у неизвесну завршницу али домаћин је смирене главе и храбро одиграо до краја и остварио важну победу у својој борби за опстанак у лиги.

Екипа Напретка у недељу од 14:00 часова домаћин је екипи Бора РТБ-а.

Љубиша Дамјановић: “Коначно смо показали право лице. Борбеност на нивоу, могли смо и раније да добијемо утакмицу. Слободна бацања, опет проблем. Играли смо без првог плеја, то се видело и на прошлој утакмици и на данашњој. Ову победу њему посвећујемо. Ми смо екипа која заслужује сигурно много боље место него што тренутно показује.Очекујем до краја још бољу игру и више победа.“

Павле Јокић:“Испоштовали смо договор из свлачионице, то што смо се договорили, урадили смо на терену.Мало смо стисли одбрану и напад после пораза у Чачку и вратили се на неки пут накоме треба да будемо. Желим срећу екипи Константина у наставку сезоне.“

Марко Цветковић: Није био доступан за изјаву.

Немања Гуџић: Утакмица је преломљена, тачније добили су нас на скок игри. Акценати договор из свлачионице био је да зауставимо њихову скок игру, нисмо то испунили и десило се што се десило, изгубили смо утакмицу.

Напредак: Јокић 23п, Шикман 14п, Илић 10п, Мијајловић 7п, Стојановић 7п, Миладиновић 7п, Радулловић 2п, Белоица -, Добродолац -, Михајловић, Ђорђевић, Томић – нису улазили у игру. 

Константин: Гуџић 15п, Ђокић 14п, Величковић 13п, Младеновић 9п, Љубенковић 8п, Стевановић 6п, Вулетић 4п, Поповић -, Костић, Николић, Васић – нису улазили у игру.

Играч утакмице: Павле Јокић, индекс корисности 34.