Младост изненадила Напредак

15/11/2020

Изабраници Љубише Дамјановића, доживели су пораз на домаћем паркету од екипе Младости СП 64:72 (19:25, 15:11, 14:16,16:20) у 7. колу Друге мушке лиге Србије – група ,,Југ,, и тако забележили свој четврти пораз у лиги.

Лоше су одиграли уводне минуте меча играчи Напретка и екипа Младости стиже већ након 5. минута игре на остенију предност од +9 (4:13). Домаћин преко Андрејевића хвата прикључак за гостима али екипа Младости предвођена се клупе старим кошаркашким зналцем Милованом “Кимијем“ Богојевићем брани своје вођством и на крају прве четрврине одлази са предношћу од +6 поена (19:25).

У почетку друге четвртине, “Чарапани“ играју својих 5. минута и по први пут на утакмици а испоставиће се и последњи долазе у вођство од +3 поена (30:27) али гости  преко двојца Марковић, Костић и Николић враћају предност својој екипи и на полувреме одлазе са два понеа предности (34:36).

У наставку меча није виђена обећавајућа игра домаћина нити кавалитена кошаршака игра. Играло се у мини серијама од по 5-6 узастопних поена али Напредак када би се год резултатски приближио није успевао да прекорене резултат у своју корист. Екипа Младости добија ову четвртину у своју корист и води на крају ¾ резултатом (48:52).

Последњи период није донео неку резултатску неизвесност осим што је Напредак на 28 секунди до краја дошао на кош заостатка (64:66), међутим до краја утакмице успео је прими чак 6. поена и изгуби једно од важнијих утакмица у борби за опстанак.

Екипа Напретка у петак од 18:00 часова дочекује фаворизовани Константин а први меч у Нишу завршен је победеом Константина од 71:61.

Напредак: Андрејевић 16п, Радуловић 16п, Стојановић 8п, Мијајловић 8п, Илић 5п, Ђурђевић 4п, Белоица 4п,Јокић 3п, Добродолац, Марковић, Ђорђевић, Томић – нису улазили у игру.

Младост СП: Костић 14п, Ђорђевић 13п, Жигон 11п, Марковић (1993.) 11 п, Нешић 11п, Николић 9п, Марковић (1997.) 3п, Станисављевић -,Тодоровић-, Димитријевић-, Стевановић и Адамовић нису улазили у игру.

Љубиша Дамјановић: Победу потпуно заслужено носи гостујућа екипа. Ми смо после добре утакмице у Нишу мислили да смо завршили сав посао, нажалост нисмо тренирали ове недеље како је требало, на терену се нисмо понашали као екипа него као скуп индивидуалаца и то је био данас највећи проблем.Није било консталације, нисмо обратили пажњу на те сегменте где су најјачи-скок у нападу смо им много дозволили, слободна бацања била су испод 50%. Настављамо даље, надам се да ћемо испунити зацртани план а то је опстанак.

Стефан Андрејевић: Након важне победе у Нишу, нисмо успели да одбранимо домаћи терен и тиме потврдимо “брејк“ из претходног кола. Окрећемо се наредном колу где нам долази Константин из Ниша, остаје нам да се добро припремимо и забележимо победу код куће.

 Милован Богојевић: Две јако квалитетне екипе су играле вечерас утакмицу, практично за опстанак, не значи да је Напредак испао али нама занчи да можемо и даље равноправно да се боримо да хватамо приклјучак за врх. Честитам домаћину на фер и коректној игри и желим им пуно среће у наставку првенства.

Душан Костић:Честитке противничкој екипи на фер и коректној игри и да им пожелим све најбоље у наставку шампионата. Хтео бих да честитам мојој екипи на пожртвованости, на максималној борби свих 40. минута