Напредак до прве победе

12/10/2020

Изабраници Љубише Дамјановића, савладали су екипу Железничара 62:57 (18:9, 19:18, 11:17,14:13) у 2. колу Друге мушлке лиге Србије – група ,,Југ,, и тако остварили прву овосезонску победу у новом рангу такмичења.

Екипа Напретка одлучније је ушла у меч и већ на почетки преко Андрејевића који везује 5 узастопних поена за своју екипу а након тога и Јокића који постиже 6 везаних поена, задају муке гостима из Чачка који резултат одржавају поенима Шушића и Карапанџића. Уласком новог појачања у екипи Напретка, Алексадндра Белоице, екипа Љубише Дамјановића добија на предности у скоку али и у борбености коју је Белоица одмах показао, коју Напредак одлично користе и повећавају своју предност у првој четвртини. Капитен Мијајловић постигао је 5 поена и то све са линије слободних бацања.

Други период игре протекао је резултатски готово у егалу али екипе су се све време смењивале у кошгетерским серијама, код домаћина поентерски су је предводили Илић, Белоица и Радуловић док су код популарног ,,Желе,, капитен Раковић, Карапанџић и Срђан Крсмановић задавали муке екипи Напретка. На полувреме Напредак одлази са двоцифреном предношћу од +10 пеона (37:27).

Пауза у повремену као да је више одговарала гостима из Чачка да повежу своје редове, исправе грешке из првог полувремена док екипа Напретка у појединим периодима игре деловала безидејно и тромо. Чачани су имали више расположених играча а предводили су их Раковић са 7 постигнутих поена и М. Шушић са 6 поена. Код Напретка од 11 поена колико су постигли у трећем периоду одлични Белоица сам је одржавао предност ,,Чарапана,, са 7 убачених поена. У последњи период игре, гости из Чачка улазе са заостатком од само 4 поена (48:44).

Последњи период игре почење неизвесно јер Чачани преко Ковачевића и М. Шушића долазе на само поен заостака за Напретком (52:51), међутим тада искусни Ђурђевић са две узастопне тројке враћа предност Чарапана на +7 и мирном игром до краја Напредак долази до заслужене победе (62:57). Следеће коло популарни ,,Чарапани,, путују у Бор на дуел са екипом РТБ Бора а након тога их чека још једно гостовање, овог пута у Лесковцу, екипи Здравља.

Напредак: Белоица 18п, Јокић 10п, Мијајловић 9п, Илић 7п, Андрејевић 7п, Ђурђевић 6п, Радуловић 5п, Стојановић -, Добродолац – , Марковић, Ђорђевић и Томић, нису улазили у игру.

Железничар:Раковић 15п, Шушић М. 15п, Карапанџић 9п, Крсмановић С. 5п, Дедијер 5п, Ковачевић С. 3п, Шушић А. 3п, Ковачевић М. 2п, Милошевић -, Младеновић -, Крсмановић А. и Крунић, нису улазили у игру.