Свилајнац лак плен за Чарапане

03/02/2020

Кошаркаши Напретка остварили су победу у 16. колу 1. МРЛ Запад, савладацши на свом терену екипу Свилајнца резултатом 93:53 (17:11, 30:15, 22:8, 24:19).

Почетак утакмице протекао је у одавању поште трагично преминулој кошаркапкој легенди Коби Брајанту када своје прве нападе обе екипе нису одиграле.

Ток меча протекао је више у незаинтересованости гостију који су са положеним оружјем дошли у Крушевац иако је Напредак у наставак сезоне ушао без Елдана Бјелека, Алексе Ћировића и Алекандра Малинића са којима је клуб раскинуо уговоре, лако су се изборили са Свилајнчанима. На половремену (47:26) је било јасно да ће екипа Напретка забележити још једну убедљиву победу на домаћем паркету.

Крушевачка публика међутим све време је ослушкивала резултат из Чачка, где је екипа Чачак ’94, дочекала лидера са тебеле екипу Клика из Ариља и надала се победи Чачана и могућност да се поново ухвати прикључак за пласман у виши ранг. Екипа из Ариља је победила у Чачку и дефинитивно осигурала улазак у виши ранг.

У наредном коло Чарапани ће отпутовати у Лозницу на дуел са истоименом екипом. Меч у Лозници игра се у суботу од 19:00 часова.

НАПРЕДАК: Бјелак 29п, Делетић 21п, Павловић (к) 17п, Стојановић 12п, С. Добродолац 6п, Марковић 5п, Поповић 3п, Баловић -, У. Добродолац – , Јоваћевић -.
СВИЛАЈНАЦ: В. Красић 16п, Станковић 11п, А. Красић 10п, Јанковић 9п, Савковић 5п, Јоковић (к) 2п, Јовановић-, Срдић-, Станковић-.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Napredak Kruševac (@napredak.basketball) дана

Снимак утакмице