Тешком муком до нове победе

07/12/2019

Кошаркаши Напретка успели су да у 10. колу 1. МРЛ Запад савладају неугодну екипу Пожаревца после узбудљиве завршнице, резултатом 74:69 (20:14, 16:23, 17:16, 21:16).

Изабраници Владимира Мишковић, одиграли су испод нивоа ову утакмицу у односу на издања на која су нас навикли у претходним колима, стрепело се међу навијачима да се не понови пораз као против екипе Клика на домаћем терену када су гости као и сада доминирали у нашем рекету. На овом мечу био је приметан недостатак још једног виског играча у редовима Напретка јер један високи играч у саставу тима није довољан да заустави два-три противничка центра током целог меча и екипе које имају у ротацији више високих играча могу слободно да се повуку испод свог обруча и да се коцкају са шутом екипе Напретка, скупљају све лопте у одбрани и праве проблеме својим офанзивним скоковим. Шут који није служио екипу Напретка у првом полувремену гости су искористили и заслужено отишли на одмор са вођством 36:37. Треба напоменути да у овом мечу због повреде у игру није улазио Дејан Ћировић, те је Напредак био у хендикепу и за бекап плеја, којег је Урош Добродолац заменио сасвим солидним издањем.

У другом полувремену Напредак је успео да побољша скок игру у свом рекету да сачува свој кош од лаких поена које су гости постизали током читавог првог полувремена. Прорадила је кош машина звана Ерсан Бјелак и уз помоћ Делетића који је у првом полувремену држао Напредак у игри преокрене у завршници меча резултат и Напретку осигура још једну важну победу. Треба похвалити и Елдана Бјелака који се лавовски борио са центарском линијом Пожаревца током целог меча. Капитен Павловић пробудио се на крају меча са 5 поена у завршници и тако дао допринос победи свог тима.

Напредак: Ерсан Бјелак 30п, Делетић 19п, Елдан Бјелак 10п, Павловић 7п, Добродолац 6п, Малинић 2п.

Пожаревац: Куртишевски 17п, Голе 14п, Новаковић 13п, Папић, Старинчевић и Ђорђевић 7п, Ишљамовић 2п.

У наредном колу Чарапани гостују изузетно неугдној екипи Чачак 94, која је после лошијег старта, добрим утакмица дошла до трећег места на тебели.

Текст/Фото: КК Напредак