Напредак декласирао Прибој

23/11/2019

Пре почетка меча утакмица између Напретка и Прибоја имала је епитет дербија, обзиром да су гости били трећепласрани на табели. Међутим, после неколико минута игре и три везане тројке Напретка без постигнутих поена екипе Прибоја, шеф струке екипе из Прибоја, Владан Калоперовић, затражио је први минут одмора за своје играче. Гости из Прибоја, стекао се утисак да су незаинтересовано ушли у овај меч, што су изабраници Владимира Мишковића “намирисали“ и заиграли јако у првих десет минута минута меча и ако је било можда рано тада рећи, утакмицу већ решили, обзиром да је на семафору већ писало 32:15.

Добар ритам Чарапани су задржали и у другој четвртини предвођени братским тандемом Бјелак и из напада у напад, на задовољство крушевачке публике, повећавали предност свога тима. При крају другог периода игре на бол у препонама пожалио се Дејан Ћировић те је остатак утакмице провео на клупи али није реч о озбиљнијој повреди. На полувреме Напредак одлази са огромном резултатском предношћу од 65:29.

У прошлом колу, против екипе Црнокосе у Косјерићу, екипа Напретка у другом полувремену засула је кош Црнокосе са 68 постигнутих поена. 

Наставак меча донео је мирнију игру екипе Напретка, која је одржавала стечену предност, да би у последњем периоду тренер Владимир Мишковић указао свим играчима из састава прилику да заиграју на овом мечу.

Резултат на крају утакмице износио је 103:67.

Најефикаснији у екипи Напретка и уједно на утакмици био је Ерсан Бјелак са 30 постигнутих поена, Делетић је бројао до 18 поена, Елдан Бјелак 16 поена, по 13 поена постигли су капитен Павловић и Малинић, Младен Стојановић 7 поена, Стефан Добродолац 4 поена, Урош Добродолац 2 поена.

У екипи Прибоја најефикаснији био је Драгићевић са 21 постигнутим поеном, Станковић 12, Милошевић 10, Станојевић 8, Голубовић и Лакић по 6 поена, Бошковић 3 и Нолевски 1 поен.

У наредном 9. колу изабраници Владимира Мишковића путују у Бајину Башту на мегдан екипи Студента.