Напредак лако са Златаром

13/10/2019

Екипа Напретка забележила је и другу победу на старту нове сезоне, овог пута на домаћем паркету савладана је екипа Златара из Нове Вароши резултатом 88:65 (24:22, 26:11, 18:16, 20:16).

Екипа Златара започела је боље свој меч у Крушевцу и првих 6 минута имала је игру и предност од 8 поена и то све захваљујући у тим тренуцима одличном Николи Бакрачлићу, прошлогодишњем играчу наше екипа. Пробудили су се изабраници Владимира Мишковић и од 6:14 веома брзо преко браће Бјелак и Стојановића окренули резултат у корист Напретка  (24:22).

Друга четвртина протекла је у тоталној доинацији екипе Напретка где се испоставило да је то била четвртина у којој је Напредак преломио утакмицу у своју корист.

У наставку меча, екипа Напретка је одржавала резултатску предност и заслужено славила на свом паркету 88:65.

У недељу 20. октобра, Чарапани гостују у Свилајнцу који је у овом колу декласиран од Радничког у Крагујевцу, резултатом 87:54. Обзиром да је Свилајнац направио изненађење у првом коло славивши на свом паркету против фаворизоване Јагодине, очито да се ради о екипи која игра много боље кући а Напретку ће то били прво овосезонско гостовање, тако да ћемо у недељу од 19 часова у Спорсткој хали Свилајнац видети ко ће се боље снаћи на паркету.

Најефикаснији у екипи Напретка и уједно на целом мечу био је Ерсан Бјелак са 25 постигнутих поена док  је брат Елдан постигао 12 поена са по 11 поена утакмицу су завршили капитен Павловић, Ћировић и ново појачање из екипе Пожаревца, Младен Стојановић који ће бити замене за Владимира Трајковића који ће од следећег кола обући дрес екипе Клика из Ариља. Александар Делетић постигао је 8 поена, Малинић 4 поена, браћа Доборолац по 2 поена и Урош Михајловић такође 2 поена.

Код екипе Златара најефикаснији био је Стефан Тртовић са 18 постигнутих поена, поен мање постигао је прошлогодишњи играч Напретка, Никола Бакрачлић, Драгушевић је бројао до 9 поена, Гаврић 7, Љубас 6,  Весовић 3 и Стојић 1 поен.

Текст/Фото: КК Напредак