Одиграна прва два припремна меча

12/09/2019

У оквиру припрема за предостојећу сезону кошаркаши Напретка одиграли су две припремен утакмице са половичним учинком.

 

Прву утакмицу играли су против екипе Пирота, који је у рангу више ( 2. МЛС) и који је прошлу такмичарску сезону завршио на 6. месту и доживели  пораз 94:87  (26:22 24:23 20:16 24:26). 

У извештају са меча из Пирота са сајта кошаркашког клуба Пирота цитирамо део извштај: ,,На другој страни је екипа “Напретка” показала ниво игре изнад ранга који игра и била добрим делом утакмице равноправан ривал. Посебно добар на овој утакмици био је незаустављиви Ерсан Бјелак. “Напретку” желимо да се већ у овој сезони пласира у 2.МЛС“

С. Добродолац, М. Павловић 10, В. Трајковић 12, В. Марковић, У. Добродолац 3, Д. Ћировић 14, А. Делетић 4, Елдан Бјелак 2, У. Михајловић, А. Малиновић 11, Ерсан Бјелак 31. Тренер: Владимир Мишковић.

Другу утакмицу екипа Напретка одиграла је такође против екипе из вишег ранга  ( 2. МЛС), реч је о Младости из Смедервске Паланке која је прошлу такмичарску сезону завршила на 3. месту и борила се за улазак у КЛС. Изабраници Владимира Мишковића одржали су час кошарке екипи Младости победивши их са 97:75.  На овој утакмици као и у Пироту, Ерсан Бјелак био је нерешива енигма за екипу Младости, пратили су га Павловић, Делетић, Ћировић, Трајковић, Малинић и Елдан Бјелак.

Напредак наставља са припремним утакмица и у петак и суботу играју турнир у Јагодини након тога 18. је гостовање Радничком у Крагујевцу.

Фото: КК Пирот и КК Напредак

Текст: КК Пирот и КК Напредак