Победа пред одлучујуће утакмице

24/02/2019

Кошаркаши Напретка савладали су неугодну екипу Чачак 94 у оквиру 3. кола Плеј Оф-а резултатом 76:63 (30:19, 13:15, 17:12, 16:17) и након пораза Прибоја у Крагујевцу остали са екипом Железничара на деоби првог места.

Прва половина четвртине прошла је у резултатској клацкалици, да би након минута одмора који је затражио тренер домаћих Ђокић, екипа Напретка заиграла озбиљније пре свега у одбрани и тројком Трајковића са пола терена у последњој секунди прве четвртине завршила са двоцифреном предношћу овај период игре (30:19).

У другој четвртини виђена је изједначена борба обе екипе и видело се да екипа Чачка није тек тако учесник Плеј Оф-а и да су пред њима оружије у ова два кола положили и Јагодина и Раднички. Чарапани на полувреме одлазе са предношћу +9 (43:34)

Насатавак игре припада изабраницима Дејана Ђокића који стварају у овој четвтини 5 поена предности у односу на госте из Чачка и у последњи период улазе мирно са +14 (60:46).

Добила је екипа Чачка и ову парну четвртину пошто су непарне припале играчима Напретка али било је недовољно да се било шта преокрене у крушевачкој Хали спортова која је опет била на завидном нивоу попуњена а играчи ношени навијањем “Јакуза“ са трибина хале.

Код домаћина, екипе Напретка, најефикаснији био је Милош Павловић са 17 поена, у стопу га је пратио све бољи Борко Ђорђевић са 15 поена, Никола Бакрачлић бројао је до 12 поена. Код гостујуће екипе Чачка 94 истакли су се Момчило Азањац са 21 постигнутим поеном, Филип Дедијер постигао је 14 поена, Ђорђе Мићић 11 поена а двоцифрен био је и Филип Пајовић са 10 постигнутих поена.

У наредном колу екипа Напретка гостује првопласираном Железничару у Чачку који је неочекивано лако саваладао Јагодину у гостима (71:99) и тако задржао водећу позицију на табели са истим учинком као Напредак али са бољом кош разликом. Након гостовања у Чачку популарном “Жели“ следи још једно тешко гостовање екипи Клика у Ариљу која је без шанси за пласам у виши ранг али сигурно са императивом победе улазе у овај меч и свакако жељом за осветом за изгубљеним мечом у Крушевцу.

Табела након 3. кола Плеј Оф-а