Грешке скупо коштале Напредак у Прибоју

16/02/2019

У оквиру 2. кола Плеј Оф-а екипа Напретка забележила је пораз поротив екипе Прибоја резултатом 92:88 (30:16, 19:23, 20:25, 23:24).

Чарапани су лоше одиграли прву четвртину, након почетне предности 6:2 екипа Прибоја улази у велику серију и веома брзо стиже до +10, након кога тренер Ђокић тражи минут одмора за своју екипу. Међутим Прибојчани настављају са серијом невероватних тројки и прву четвртину завршавају са резултатомн 30:16.

Други период игре резултатски припао је екипи Напретка, Чарапни су ову четвртину добили 19:23 али и даље је остала висока разлика на крају првог полувремена од +10 поена и резултат на семафору био је 49:39 за домаћине. У екипи Прибоја најефикаснији био је  Душко Голубовић 17 поена, од тога чак 5 тројки из 6 покушаја док у екипи Напретка  Павловић је постигао 8 поена,  Бакрачлић 7 поена, Борко Ђорђевић 6 поена. Екипа Пробоја постгла је  9 тројки у првом полувремену насупрот 5 екипе Напретка.

Подигао је Напредак ниво игре и одбране у трећем периоду игре и напад по напад предност домаћина се истопила, успели су у једном тренутку Чарапани да дођу до 3 поена заостатка, међутим две везане грешке и домаћин је поново подигао резултат на седам поена предности. На крају трећег периода успели су Чарапани на крају дођу до 5 поена заостатка и резултат је износи 69:64.

Успели су Чарапани врло брзо преко Павловића да уђу у резултатску клацкалицу,имали су у два наврата +2, међутим на половини последњег периода игре почели су Чарапани да праве грешке што у нападу, што у скоку у одбрани и домаћин је то вешто искористио и подиграо предност на + 5 поена после које изабраници Дејана Ђокићи нису смогли снаге да врате. Прибој је славио са 92:88. Најефикаснији у екипи Прибоја био је Есада Бјекал са 31 постигнутим поеном , Голубовић је убацио 22 понеа, код Чарапана, Милош Павловић постигао је 21 поен, Владимир Трајковић постигао је 17 поена а Никола Бакрачлић 15 поена.

Екипа Напретка је доживала први пораз после 10 везаних победа и сада три екипе на табели имају исти учинак од 6 победа и 2 пораза а то су Прибој. Железничар и Напредак. Напредак у следећем колу дочекује последњепласирану екипу Чаччка 94 а онда следи још један дерби против екипе Жележничара у Чачку и гостовање у Ариљу.

На далеко гостовање у Прибоју била је присутна и навијачка група Јакуза