У невероватној завршници савладан Клик

09/02/2019

У Крушевцу лудило . . . Успели су кошаркаши Напретка у невероватној завршници да у 1. колу Плеј оф-а савладају неугодну екипу Клика из Ариља резултатом 75:72 (13:26, 14:12, 19:26, 29:8) и да након пораза Железничара у Крагујевцу преузму лидерску позицију на табели.

Од самог почетка утакмице, није полазило ништа за руком Чарапанима, гости из Ариља доминирали су у свим аспектима игре, чак и три личне грешке у првим минутима меча једног од најбитнијих шрафова у екипи Клика, Марка Ћировића, нису госте омели у својој игри коју су градили како у спољној линији тако и у рекету. Добром игром на изненађење многобројне крушевачке публике гости завршавају прву четвртину са 13 поена предности (13:26).

Други период игре протекао је у сличној игри обе екипе, без много поена, тражио је Напредак шансу да ухвати прикључак али отишли су гости из Ариља на полувреме са 11 поена предности (27:38).

Очекивало се да у трећем периоду крене Чарапане али прве поене у трећем периоду екипа Напретка постиже после 4:45 минута игре. Гости све време преко расположених Јевђића, капитена Митровића и Арнаутовића зидају своју предност у Крушевцу и у последњи период игре улазе са великих +18 поена предности (46:64).

Брза мини серија екипе Напретка од 5:0 у првих 50 секунди последњег периода изазвала је тренера гостију Владимира Мишковића да затражи минут одмора за своју екипу. Многобројна крушевчка публика и навијачка група Јакуза буде се и заједничким навијањем успевају да тргну успавале Чарапане, да их осоколе у преосталих 9 минута овог меча. Била је публика и више од 6. играча на паркету у овој утакмици јер од тог тренутка на паркету је постојала само екипа Напретка која сјајним шутевима са спољне линије Трајковића и продорима Павловића уз сјајну организацију игре Петровића, борбеношћу Борка Ђорђевића и Николе Бакрачлића успела да отопи предност гостију и преломи меч у своју користи и изазове општу еуфорију и славље на трибинама и паркету какво дуго није виђено.

У екипи Напретка најефикаснији био је Милош Павловић са 22 постигнута поена, пратили су га Трајковић са 16 поена, Бакрачлић са 15 и Ђорђевић са 14 поена. У пораженој екипи највише поена постигао је Александар Јевђић 22 поена, 14 поена имао је капитен Миторвић, 13 Арнаутовић, треба поменути 9 постигнутих поена Анђића.

Кошаркаше Напретка у следећем колу очекује гостовање екипи Прибоја која је савладала Зекас ’75 у Рачи и тако и даље остала у врху табеле на деоби другог места са екипом Жележничара.

Табела након 1. кола Плеј оф-а