На мишићима до нове победе

25/11/2018

Напредак је остварио још победу пред домаћом публиком у оквиру 8. кола 1. МРЛЗ Група “А“ над екипом Пожаревца резултатом 79:76 (15:21, 22:22, 21:19, 21:14).

Екипа Пожаревца од почетка утакмице имала је контролу над мечом, изабраници Дејана Ђокића у провм делу нису уопште личили на екипу која комплетна тренира заједно од августа месеца а неки играчи годинама су заједно од најмлађих категорија Напретка те су гости на крају првог полувремена отишли на одмор са +6 поена предности.

У трећој четвртини меоже се рећи четвртини Стојана Додића који је од сам постигао више од половине поена своје екипе, Напредак се изборио да добије ову четвртину са два поена предности и да у последњем периоду уђе са заостатком од -4 поена.

Првих пет минута последње четвртине успео је Напредак да преокрене предност и да пређе у вођоство, међутим десио се “празан ход“ у наредна два минута и утакмица је ушла у егал међутим тројка Додића на 30-ак секунди пред крај меч, срушила је наде гостију да могу као победници да оду из Лазаревог града.

Напредак је победио и поред бледе игре а најефикаснији у редовима Напретка били су Додић са 21 поеном и Бакрачлић који је вредно током целе утакмице низао поене и такође нанизао до 21. поена, двоцифрен у екипи Напретка био је још Милош Павловић са 10 поена. У пораженој екипи Пожаревца исткао се Стојановић са 23 поена, Старинчевић са 20 поена и Куртишевски са 17. поена.

У суботу од 18:00 часова у Халу спортова долазе гости из Раче, екипа Закаса ’75 која је у прошлом колу савладала екипу Јагодине и која са Пожаревљанима води битку за 4. место у Плеј офу. Напредак има прилику да победом остане лидер на табели (табела због кош разлике показује да је Раднички 1950 на првом месту, међутим ми смо их победили али имамо кош разлку слабију и програм за табеле то не препознаје) али мора да пружи много бољу игру него игру виђену против екипе Пожаревца.