Напредак славио у Смедереву

29/10/2018

Кошаркаши Напретка су у оквиру 4. кола 1. МРЛЗ Група А  у гостима савладили екипу Смедерева 1953 резултатом 70:85 ( 21:20, 26:23, 10:18, 13:24).

Изабраници Дејана Ђокића у првом делу меча су имали потешкоћа у организацији игре те су домаћини на полувреме отишли са предношћу од 4 поена. У другом делу игре екипа Напретка одиграла је добру одбрану, брзо анулирала предност домаћина, преокренула игру и наметнула свој ритам игре и овај на изглед неизвестан меч са полувремена привела рутински крају са великих +15 поена разлике.

Ово је екипи Напретка била четврта узастопна победа од којих су чак три утакмице одиграли као гости. Кошаркаши Напретка су на деоби првог места са екипом Радничког 1950 из Крагујевца са по четири победе а наредни ривал екипи Напретка јесте екипа Јагодине која је на трећем месту са учинком од три победе и једним поразом. У припремном периоду екипа Напретка се два пута састајала са Јагодином и оба пута излазила као победник, међутим припремне утакмице су једно а првенство друго и у екипи Напретка озбиљно приступају овом сусрету који ће се одиграти у петак 2. новембра са почетком у 17:00 часова у Хали спортова.

Што се тиче групе ,,Б“ са којом се касније прве четири екипе из групе ,,А“ укрштају и играју Плеј оф, стање на тебели после четири кола је тако да се на челу табеле издвојила екипа Клика из Ариља са четири победе док елипе Железничара, Прибоја и Црнокосе имају учинак од 3 победе и по један пораз.